Metallirunkoisia virveleitä voidaan valmistaa usealla eri tekniikalla. Yksi käytetyimmistä tekniikoista, varsinkin massatuotannossa, on pyöräyttää metallista käsin tai useimmiten koneellisesti lieriö ja sitten hitsaamalla sauma yhdistää metallin päät. Tällä tekniikalla pystytään tekemään nopeasti suuriakin määriä runkoja koneellisesti. Tekniikan etuna on se, että valmis rumpu on loppukäyttäjälle usein hintatasoltaan edullinen.
 Hitsattu sauma kuitenkin aina hieman häiritsee rummun värähtelyä ja ilman liikettä rummun sisällä. Tästä johtuen hitsatulla saumalla valmistettu rumpu ei ole saundiltaan ja äänen sävyltään yhtä täyteläinen kuin saumatton rumpu. Saumattomia metallirunkoisia rumpuja voidaan valmistaa painosorvaamalla, syvävetämällä tai valamalla.
Painosorvauksessa pyöreä metallilevy laitetaan pyörimään koneeseen ja sitä pakotetaan painamalla muotoonsa pyörivää muottia vasten. Syvävetotekniikassa pyöreä metallilevy puristetaan hydraulisesti muottia vasten muotoonsa. Näissä molemmissa tekniikoissa syntyneestä kattilan muotoisesta kappaleesta sitten leikataan ns. pohja pois ja lieriön reunat painetaan muottia vasten haluttuun kulmaan ja samoin muotoillaan mattopeti. Usein myös tehdään runkoon ns. vahvistus helmi joka tukevoittaa ohuesta metallista valmistettua runkoa.
Valamalla valmistetut rumpujen rungot voidaan valmistaa metallivalimolla erilaisia muottitekniikoita käyttäen. Valumuotista saadaan käsiteltäväksi paksuseinämäinen (n.10-20mm) lieriön aihio joka sitten sorvataan haluttuun paksuuteen. Yleisimmin käytetty seinämän paksuus valmiilla rungolla on 3-5mm. 
Saumattoman metallirungon valmistamisessa on saumalliseen verrattuna enemmän ns. käsityötä ja työvaiheita. Ehdoton etu on kuitenkin se, että se on tehty juuri käsityönä ja yksilönä. Pääosa myös isojen tunnettujen valmistajien premium metallivirveleistä on saumattomia ja tuotantomäärät rajattuja sekä pienempiä. Saumattomien runkojen etuna on täyteläinen, rikas ja musikaalinen sointi. Pienenä boutique valmistajana haluamme tarjota rumpaleille laadukkaita virveleitä, joita on myös mahdollista customoida omien tarpeiden ja mieltymysten mukaan.
Back to Top