Rumpujen soitto ja käsillä tekeminen ovat molemmat olleet aina lähellä sydäntäni. Käsillä tekemisen taitoa olen hyödyntänyt aiemminkin työelämässä. Soittaminen on kuitenkin ollut enemmän se harrastus. Vuonna 2018 erinäisten sattumusten kautta sain päähäni ajatuksen metallirunkoisen virvelin valmistamisesta. Halusin kuitenkin valmistaa sen saumattomana enkä sillä ehkä tyypillisemmällä tavalla eli pyöräyttämällä ja hitsaamalla sauma.
Aloin tutkia aihetta ja erilaisia mahdollisia valmistustekniikoita, sekä eri materiaalien ominaisuuksia. Useamman kuukauden selvitystyön jälkeen päädyin materiaalina pronssiin. Paikallinen valimo innostui prototyypistäni ja yhteistyössä heidän kanssaan valmistui joulun alla vuonna 2018 ensimmäinen protorunko. Vuoden vaihtuessa ensimmäinen protokappale 14x6,5 tuumaisesta pronssivirvelistä oli valmis. 
Koesoitatin rumpua harrastaja- ja ammattimuusikoilla, Tampereen musiikkiopistolla sekä Tampereen Konservatoriolla. Näiden palautteiden ja omien kokemusten pohjalta protoa muokattiin vielä useampaan kertaan kohti valmista tuotetta.
Tapani mukaan innostuin asiasta entistä enemmän ja jatkoin, sekä jatkan edelleen, uusien materiaalien ja tekniikoiden tutkimista. Osa niistä saattaa päätyä valmiiksi rummuiksi asti. Edelleen kantava ajatukseni on valmistaa saumattomia metallirunkoisia virveleitä. Samalla kuitenkin kokeillen eri materiaaleille parhaiten toimivia valmistustapoja.
 Jere Häkkinen
Back to Top